arrow_drop_up arrow_drop_down
Zo kies je een geschikte kindvriendelijke huttentocht
27 december 2019 

Zo kies je een geschikte kindvriendelijke huttentocht

Het lijkt je leuk om een huttentocht te maken met je kind(eren). Je hoort er steeds meer gezinnen over. Maar je hebt het nog nooit gedaan! Hoe pak je dat aan?

Je vraagt je misschien af:
– ‘Hoe kom ik aan een mooie tocht, die ook voor de kinderen leuk is?’
– ‘Hoe weet ik of de huttentocht veilig is?’
– ‘Waar moet ik rekening mee houden?’

Ik heb 7 vragen op een rijtje gezet op basis waarvan je gemakkelijker de keuze voor een geschikte en kindvriendelijke huttentocht kunt maken.

1. Hoeveel dagen mag de huttentocht met je kinderen zijn?

Hoeveel dagen zouden jullie op huttentocht willen? Je keuze hierin hangt er ook vanaf of jullie al ervaring hebben met huttentochten en hoe oud de kinderen zijn. Mijn ervaring is dat een huttentocht van 3 of 4 dagen al een enorme beleving geeft.

2. Waar zou je een huttentocht willen lopen?

Waar je een huttentocht wilt lopen, zal er deels vanaf hangen hoe de rest van je vakantie eruit ziet. Wij bieden vanuit HuttentochtMetKinderen.com diverse huttentochtroutes in Oostenrijk aan. Ideaal als je de rest van de vakantie in Duitsland, Oostenrijk, Italië, Slovenië, Kroatië, Tjechië of Hongarije wilt doorbrengen.

>> Bekijk hier ons aanbod van kindvriendelijke huttentochten in Oostenrijk

3. Hoe oud is je kind / zijn je kinderen?

De keuze van de tocht is ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen. Gaan ze nog naar de basisschool of zitten ze al op de basisschool? Misschien zijn ze al teenager?

4. Hoe sportief is jouw gezin?

Een huttentocht draait vooral om… bergwandelen! Een beetje sportiviteit en conditie is daarom wenselijk. 🙂 Of vooral geduld en doorzettingsvermogen. Zijn jullie heel sportief of niet?

5. Is er een gezinslid met hoogtevrees?

We krijgen regelmatig mails van gezinnen waarbij er een kind of ouder hoogtevrees heeft. En je wilt niet tijdens de tocht voor verrassingen komen te staan. Dus als een van jullie hoogtevrees heeft, is het belangrijk om een hoogtevreesvrije huttentocht te kiezen.

6. Wil je een duik in het water kunnen nemen?

We horen ook regelmatig dat gezinnen graag tijdens de huttentocht een duik nemen. Warm is het water niet, maar het kan heerlijk verkoelend zijn na een flinke klim.

7. Wat zijn je overnachtingswensen?

Als je een huttentocht maakt, slaap in ieder geval in Oostenrijk in berghutten of almhutten. Daarbij slaap je vaak op een soort slaapzaaltje (een ‘Lager’), maar er zijn ook berghutten met familiekamers. Wat is jullie wens?

Kies de huttentocht die bij je past

Als je over deze vragen hebt nagedacht, zal het gemakkelijker zijn om een huttentocht te kiezen. En om de keuze nóg gemakkelijker te maken, hebben we een aantal routes met kindvriendelijke huttentochten in Oostenrijk voor je uitgewerkt in de vorm van een ebook (pdf-bestand). Je kunt het ebook uitdraaien en meenemen op tocht.

Deze routes hebben we de afgelopen jaren met onze eigen kinderen gelopen, dus ze zijn gegarandeerd kindvriendelijk. Je kiest en koopt de route die het beste bij jullie situatie past en je loopt zelf de route aan de hand van al onze tips. Van veel gezinnen hebben we teruggehoord dat ze het, dankzij onze routes, hebben aangedurfd om een huttentocht te lopen.

Veel plezier met de voorbereidingen!

Zonnige berggroet,
Nel

Over de schrijver
Reactie plaatsen