Tips voor een huttentocht met je kinderen in de herfst in Oostenrijk

Tips voor een huttentocht met je kinderen in de herfst in Oostenrijk

De herfst is misschien wel het beste bewaarde geheim in Oostenrijk. Met 50 tinten geel, witte bergtoppen en vaak nog zonnig weer overdag verheugen wij ons er altijd op.

Omdat er op veel plekken geen liften meer open zijn, staat Oostenrijk niet automatisch bovenaan het lijstje voor de herfstvakantie. Maar: voor het maken van een huttentocht in de herfstvakantie heb je geen lift nodig. Wel een stel benen met frisse zin!

In dit blog deel ik de mogelijkheden met je voor het lopen van een huttentocht in de herfstvakantie in Oostenrijk met je kids, inclusief aanvullende tips.


huttentocht-lopen-met-kinderen-kindvriendelijk-in-oostenrijk-in-de-herfstvakantieMillstättersee huttentocht

De beste optie voor het lopen van huttentocht met je kinderen in de herfst in Oostenrijk is wat mij betreft de Millstätterseetocht in het mooie Karinthië. Deze tocht is niet moeilijk en staat garant voor een 'top of the world' beleving.

We zijn zelf in de herfst ook een keer op een middag een klein deel van deze route gelopen en het is schitterend. Reken wel op een wat aangepaste (kortere) route dan in de zomer, maar het is evengoed een heerlijke tocht. De route is een ronde, dus je komt weer wandelend terug bij je geparkeerde auto en hoeft dus geen taxi te nemen.

In bijlage 5 in het ebook staan tips voor de herfstvakantievariant voor deze route beschreven.

>> Hier vind je meer info over de de huttentocht met kinderen Millstätterseehuttentocht met kinderen Oostenrijk herfstvakantie


Wilder Kaiser huttentocht

Iets dichter bij huis is de Wilder Kaiser huttentochtroute voor gezinnen in het Oostenrijkse Tirol te vinden. Geniet van de frisse berglucht uitkijkend op machtige bergtoppen. De zomereditie van deze tocht hebben we in 2020 gelopen.

In de herfst kunnen er 2 varianten gelopen worden: een kleine ronde en een grote ronde. De grote ronde is geschikt voor gezinnen met huttentochtervaring met kids (10+). Omdat niet alle hutten op de route meer open zijn, zijn de dagafstanden langer dan in de zomer. In de grote ronde zit een dagetappe van ongeveer 7 uur netto.

>> Hier vind je meer info over de de huttentocht met kinderen Wilder KaiserGood to know

Een kleine note als we het hebben over huttentochten lopen met je kinderen in de herfst in Oostenrijk:

  • Het kan in de herfstvakantie schitterend nazomerweer zijn met zon, maar het kan ook al sneeuwen. Dus weet dat een herfsthuttentocht in Oostenrijk waarschijnlijk wat avontuurlijker is dan in de zomervakantie. :-)
  • In de 2e helft van oktober is er vaak nog een beperkt aantal hutten open. De mogelijkheden zijn dus beperkter dan in de zomer. Houd rekening met aanpassingen. In de ebooks lees je welke route we in de herfst adviseren.
  • Een hut kan op de website hebben staan dat het tot eind oktober open is. Maar mocht het weer dit niet toelaten, dan kunnen ze eventueel besluiten eerder dicht te gaan. Informeer dus even goed bij de betreffende hutten.

Enjoy!

Zonnige groet,
Nel

Over de schrijver
Hans & Nel wonen sinds 2009 met hun twee kinderen in Oostenrijk (zie www.bergbeleving.com). Ze lopen sinds 2013 elk jaar een huttentocht met hun kinderen in Oostenrijk en stellen deze kindvriendelijke huttentochtroutes beschikbaar aan gezinnen. Sindsdien hebben ze duizenden Nederlandse en Vlaamse gezinnen dit adembenamende avontuur in de bergen laten ervaren op een laagdrempelige manier.