Ik heb een vraag

Heb je een vraag? Hieronder lees je de meest gestelde vragen en antwoorden rondom het maken van een huttentocht met je kinderen.


Good to know:

  • Wij zijn niet op de hoogte van de actuele beschikbaarheid van de hutten. Wij delen onze tips zodat je zelf de tocht kunt lopen die wij hebben gelopen.
  • Aan de hand van de info in de ebooks boek je zelf de hutten.
  • Onderaan deze pagina vind je een overzicht van de beschikbare tochten en kenmerken

Huttentocht kiezen

Wij willen voor de eerste keer een huttentocht maken. Hoe gaat dat in zijn werk?" - Liesbet

Wat leuk dat jullie een huttentocht willen maken voor de eerste keer. Ik adviseer je om eerst deze 3 blogs te lezen.
- www.huttentochtmetkinderen.com/zo-kies-je-een-geschikte-kindvriendelijke-huttentocht-in-oostenrijk
- www.huttentochtmetkinderen.com/voor-de-eerste-keer-op-huttentocht-met-je-gezin-welke-tocht-kies-je
- www.huttentochtmetkinderen.com/5-valkuilen-bij-het-kiezen-van-een-huttentocht-met-kinderen

Neem daarnaast vooral even de homepage en 'meest gestelde vragen' door. Veel succes met je keuze!

"Hoe komen we erachter welke tocht bij ons past? Ze zien er allemaal zo mooi uit." - Pieter

Dat is ook lastig. Daarom hebben we een overzicht gemaakt met de belangrijkste kenmerken per tocht [groen schema]. Zie onderaan deze pagina of op de homepage. Daarnaast vind je onder 'tips' nog een aantal waardevolle tips die helpen bij het kiezen van de meest geschikte tocht.

"Het lijken me prachtige boekjes en tochten die jullie gemaakt hebben, erg leuk om met mijn kinderen te doen. Alleen: mijn man houdt van wandelen en ook in de bergen, maar heeft hoogtevrees. Welke tocht kunnen we het beste kiezen?" - Anke

Ja, goed punt. De routes zijn veelal niet hoogtevreesgevoelig en als ze dat wel zijn, zijn het vaak een paar korte lastige passages. Om voor safe te gaan, adviseren we de Tauplitz-, Millstätter See- of de Hochkönigtocht. De Kleinarltocht heeft een hele korte hoogtevreesgevoelige passage, maar dit is een paar stappen, dus ook deze is geschikt.

"We willen eigenlijk een langere route maken dan de huttentocht die beschreven staat. Kan dat?" - Sonja

In sommige gevallen kan dat. Die mogelijkheden beschrijven we in de ebooks.

Maar: loop je voor de eerste keer een huttentocht, dat adviseren we je om 'gewoon' de beschreven basisroute te lopen. Mensen kunnen het lopen van een huttentocht nog wel eens onderschatten. Met bepakking bergop lopen is echt iets anders dan wandelen op vlak terrein.

Reserveren / boeken

"Moeten we de hutten zelf reserveren of doen jullie dat voor ons?" - John

Reserveren doe je rechtstreeks bij de betreffende hutten; daar zitten wij niet tussen. We hebben een handige reserveringsinstructie opgenomen in de ebooks. Wij hebben de route voor jullie uitgestippeld en weergegeven in het ebook. Verder regelen jullie de trip helemaal zelf. :-)

"Vanaf welk moment zijn de hutten te reserveren? Of kun je er gewoon terecht?" - Pascal

Vooraf reserveren is een must. Bij sommige hutten kun je al vroeg reserveren en bij anderen pas laat vanaf 1 maart. Dit verschilt per hut en ook per jaar. Ons advies is om te reserveren zodra je weet dat jullie gaan en dan hoor je vanzelf of de hutten de reserveringen al aannemen of nog niet. Bekijk daarbij ook in het ebook de reserveringsinformatie over de betreffende hut.

Het prettigst is eigenlijk om te kunnen reserveren als je een beetje zicht hebt op het weer. De kans dat een hut dan vol is, is aanwezig. Dus: reserveer van tevoren. En het kan inderdaad zijn dat het weer niet top is.

"Hoe weten we of er in de hutten nog plek is als ik het ebook koop?" - Mirjam

We snappen dat je graag wilt weten of de huttentocht nog beschikbaarheid hebben. Wij zijn alleen niet op de hoogte van de actuele beschikbaarheid van de hutten; dus daar kunnen we je helaas niet bij helpen. We hopen dat je begrijpt dat het voor ons niet de doen is om op elke moment van de dag op de hoogte te zijn van de beschikbaarheid van alle individuele hutten.

In het ebook staan de telefoonnummers en website van de hutten zodat je zelf kunt navragen of er nog plek is. Wij faciliteren de gegevens en verder kunnen jullie alles zelf regelen zoals jullie het willen.

Mocht de door jullie gekozen hut geen plek meer hebben, dan kun je kijken naar een ander tijdstip of naar een alternatieve route binnen de tocht [bijvoorbeeld door de tocht andersom te lopen].

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om een pakket van alle ebooks te bestellen tegen 60% korting. Mocht een van de hutten dan geen plek hebben op het moment dat jullie de tocht willen doen en het ook niet mogelijk is om de tocht andersom te lopen, dat jullie dan kunnen kijken naar de mogelijkheden bij een andere tocht.

"Zou ik de contactgegevens van de twee berghutten kunnen krijgen zodat ik even kan polsen of er nog plaats vrij is voor 4 personen?" - Ben

We snappen dat je graag wilt weten of de hutten nog beschikbaarheid hebben. We kunnen helaas niet aan iedereen die dit wens de gegevens van de hutten doorgeven; dat is voor ons onbegonnen werk.

Als je de hutten na aanschaf van het ebook benandert en ze hebben op jouw wensdata geen plek meer, dan kun je kijken of je kunt schuiven met je eigen data of de tocht andersom lopen. Bij twijfel kun je vóór het aanschaffen van het ebook het actiepakket kopen wat we aanbieden met maarliefst 60% korting. We duimen voor jullie dat er nog plek is.

"Wat kunnen we doen als bij reservering blijkt dat één van de hutten geen plek meer heeft?" - Anita

Dat is inderdaad een lastige situatie. De ene hut op een route heeft soms meer slaapplaatsen dan de andere hut. Er zijn verschillende mogelijkheden. Heb je ruimte om een andere datum voor de tocht te kiezen? Misschien is er dan wel plek. Je kunt ook kijken of er plek is in de alternatieve hutten die we per tocht hebben opgenomen. Misschien kun je de tocht andersom lopen? Of je kunt ook de tocht een nachtje langer maken. Of twee nachten in 1 hut slapen en vanuit de hut een dagwandeling maken. Succes met puzzelen...

"Hoe lang vooruit moeten de hutten gereserveerd worden?" - Robert

Hier is geen regel voor. Dat hangt helemaal af van 'de markt'. Ons advies is: boek zodra je weet dat je wilt gaan, liefst zo vroeg mogelijk om zeker te zijn van een plek in de hut.

"Wij willen graag een huttentocht boeken, maar wij vragen ons af of het überhaupt nog kan lukken om de hutten te reserveren. Het is nu mei en we willen in juli of augustus gaan. Is dit nog een realistisch plan?" - Brigitte

Dit is lastig in te schatten. Wij hebben zelf geen zicht op het aantal boekingen en beschikbare plekken. Dus er zit niet anders op dan de tocht van jullie keuze aan te schaffen en het na te vragen. Mocht het dit jaar niet lukken, dan hebben jullie volgend jaar wat in het verschiet. ;-) Je kunt ook het ebookpakket met 60% korting kopen en dan krijg je alle ebooks van alle hutten. Er zijn altijd tochten weer nog plek is in de hutten.

"Wij zijn echte planners en willen de hutten graag vastleggen. We hebben meerdere keren gemaild naar de verschillende hutten, maar we horen niets terug. Moeten we gewoon nog even geduld hebben?" - Marieke [mail van half januari]

Ja, dat is lastig, he. Veel Nederlanders willen plannen en vastleggen. :-) Op de Kleinarltocht horen we vaker dat de hutten niet reageren. Je hebt de meeste kans vanaf 1 maart.

Korte toelichting:
Van origine plannen Oostenrijkers een huttentocht kort vooraf: 'het wordt mooi weer? We gaan op huttentocht.' Sinds wij de routes via de ebooks aanbieden, krijgen de hutten te maken met Nederlanders die ver vooruit willen boeken. Dat zijn sommige hutten niet gewend. Of ze zijn in de winter druk met andere werkzaamheden. In hutten op de route van de Ötztaltocht verblijven ook cursisten van klimcursussen, dus daar kun je juist weer wel vroeg boeken.

Benodigdheden huttentocht

"We gaan voor de eerste keer met onze kinderen een huttentocht lopen. Wat moeten we allemaal meenemen?" - Karin

Leuk! Dit gaat een bijzondere beleving worden. In als onze ebooks hebben we een paklijst opgenomen met dingen die jullie mee moeten nemen. Dan vergeten jullie niets.

"Moet je altijd je eigen slaapspullen meenemen?" - Esther

Dit verschilt per hut. In een aantal hutten heb je een lakenzak nodig [zie huttentochtshop op onze website] en in andere hutten niet, omdat de bedden opgemaakt zijn. Dit vermelden we per hut in het ebook.

"Eten we in de hutten of nemen we ons eigen eten mee?" - Willemien

Jullie kunnen in alle overnachtingshutten eten: ontbijten, lunchen en avondeten. Als je tijdens de tocht een hut tegenkomt, kun je daar lunchen. Kom je tijdens het wandelen geen hut tegen om te lunchen, dan kun je bij de meeste overnachtinghutten bij het ontbijt een lunchpakketje meenemen tegen betaling.

"Kunnen de kinderen op gympen wandelen of adviseren jullie wandelschoen te kopen?" - Gabrielle

Het is belangrijk om goed voorbereid op huttentocht te gaan. Wandelschoenen horen daar absoluut bij. Belangrijk is vooral dat het profiel onder de schoenen goed is, zodat ook kinderen tijdens het wandelen - stijgen en dalen op steilere stukken - veel minder snel vallen of uitglijden. Gympjes volstaan vaak niet. Bij winkels als Decathlon kun je prima en betaalbare wandelschoenen voor kinderen kopen. Zorg dat ze aangenaam zitten en loop de schoenen in voordat jullie vertrekken.

Eten & drinken

"Bij welke tochten kunnen we onderweg lunchen?" - Hester

Bij de meeste tochten kun je onderweg bij (alm)hutten lunchen. Waar en op welke dag, beschrijven we in de afzonderlijke ebooks.

"Kun je in de hutten een lunchpakketje maken tijdens het ontbijt? Of hebben jullie vanaf beneden genoeg brood meegenomen?" - Esther

In diverse hutten kun je lunchpakketjes maken tegen betaling. Bij welke hutten dat kan, beschrijven we in de afzonderlijke ebooks. Verder nemen we zelf altijd wel wat mee om te kunnen lunchen. De notecake doet het bij ons heel goed [zie onder 'tips' voor het recept]. Verder tref je in de ebooks een paklijst aan met lekkere, gezonde knabbels voor onderwerp.

"Kun je in de beekjes die je onderweg tegenkomt goed je waterfles vullen? Zo niet, hoeveel water nemen jullie mee?" - ook een vraag van Esther

Ja, in harder stromende beekjes kun je je water heel goed bijvullen. Als je tijdens een tocht geen bijvulmogelijkheden hebt, vermelden we het erbij. Vul in ieder geval in elke overnachtingshut bij vertrek je water weer even goed bij. Ideaal gezien heb je een in ieder geval een liter per persoon bij je; bij warm weer meer.

"Is het mogelijk om glutenvrij en lactosevrij te eten in de hutten?" - Wendela

Ja, dat is een goeie vraag. Zelf hebben wij glutenvrije én lactosevrije gezinsleden. De hutten hebben geen speciale glutenvrije producten op voorraad, zoals glutenvrije spagetti of glutenvrij brood. Bij het ontbijt is er meestal de mogelijkheid om te kiezen tussen brood en yoghurt en is er vaak jam of honing beschikbaar. Geef je dieetwensen in ieder geval door bij je reservering en neem voor de zekerheid altijd zelf iets extra's mee.

Leeftijd kinderen

"Wij hebben een kindje van 4 jaar. Kan zij ook de huttentocht lopen?" - Erwin

Dit is lastig in te schatten. Het hangt heel erg van het karakter van jullie kindje af. Onze jongste was bijna 5 jaar toen we de eerste tocht liepen. Met veel pauzes en geduld ging het goed. We moesten vooral zelf geen haast hebben en de weg als het doel zien :-). Jullie weten zelf het beste of het kan! Je hebt in principe tussen 9.00 uur en 17.00 uur - gedurende 8 uur - tijd om te lopen. Het ergste wat er kan gebeuren als jullie kindje niet meer wil lopen, dat jullie ‘m moeten tillen. Maar jullie kunnen zelf het beste bepalen wat jullie willen doen. Hou er in ieder geval rekening mee dat je met meerdere onbekende mensen op een kamer slaapt en probeer te voelen of je dat aandurft. En kies een van onze lichtste tochten: bij voorkeur Tauplitz, of Kleinarl.

"Is de tocht ook geschikt voor oudere kinderen?" - Deborah

Zeker! Als ze het leuk vinden ;-). Je kunt dan meer kilometer op een dag lopen. We hebben per ebook ook alternatieve routes opgenomen.

"Kunnen we onze baby en peuter meenemen op de tocht, in een ruggedrager of buikdrager? En is er ook slaapgelegenheid voor hen?" - Belinda

In de basis zijn alle huttentochten geschikt voor met een ruggendrager, afhankelijk van jullie ervaring met huttentochten. Belangrijker is:
- Heb je voldoende ruimte voor de spullen die je mee wilt nemen?
- Wat doe je als je kindje niet lekker slaapt?

Onze tip: kies met een klein kindje een huttentocht waar je een eigen kamer kunt boeken. Zo voorkom je eventuele overlast voor andere gasten. De hutten van de Tauplitztocht zijn erg kindvriendelijk, dus de Tauplitztocht is heel geschikt voor met jonge kinderen. Goed om te weten: Hutten zijn normaal gesproken niet specifiek ingericht op kleine kinderen. En let op mijn koud weer: je kindje kan gemakkelijk onderkoeld raken. Ook in de zomer kan het hoog in de bergen bijvoorbeeld sneeuwen.

Duur

"We willen graag 1 nacht in een hut overnachten in plaats van 2 of 3 nachten. Kan dat ook?" - Marco

Ja, dat kan zeker! Je kunt op basis van de routes die we beschreven hebben in het ebook heel goed bepalen welke route en hut je het beste kunt kiezen als je 1 nacht wilt overnachten. Het is evengoed een avontuur om 1 nacht in een hut te overnachten.

"We willen graag een tocht van 4 nachten maken, maar die bieden jullie niet aan. Wat kunnen we het beste doen?" - Nancy

Ja, dat kan. We hebben per ebook een basistocht uitgezet. We beschrijven ook mogelijkheden om de tocht langer te maken. Dat kan bijvoorbeeld blij de Kleinarltocht heel goed. En als jullie veel ervaring hebben met wandelen in de bergen met het gezin, kan dat ook bij de tocht van het Rauriserdal.

"Ik lees dat je de huttentochten maximaal 3-4 wandeluren per dag bevatten. Is dat niet heel kort? Gaan we ons dan niet vervelen?" - Edith

We snappen je vraag. We zullen 'm zo goed mogelijk proberen toe te lichten. De aangegeven tijdens zijn netto tijden, dus zonder bepakking, zonder fotomomenten en zonder pauzes. Met een flinke rugzak lopen kan best pittig zijn. En als de kinderen zich vermaken bij een beek, ben je ook zo een uur verder. Onze kinderen vinden het heerlijk om stenen te zoeken of een dammetje te bouwen als ze een watertje of beek zien. Dat maakt het voor hen extra leuk. Dus wij vermaken ons altijd wel. :-) In de ebooks geven we bij elke hut nog suggesties voor een extra wandeling vanuit de hut. En wij maken de tochten zelf vaak met mooi weer. Maar mocht het weer minder goed zijn, dan hebben jullie door de 'beperkte' looptijd altijd wel ergens op de dag de mogelijkheid om de route naar de volgende hut te lopen.

Kosten, betaling en annulering

"Wat kost een huttentocht van 3 dagen?" - Sibylle

Het is lastig om een exacte prijs te geven. Dit hangt van verschillende dingen af:
wat voor type kamer kiezen jullie, lunchen jullie in een hut of nemen jullie een
lunchpakketje mee, doen jullie een drankje bij aankomst of vertrek? Tel in ieder geval
de kosten per overnachting, avondeten, ontbijt, drankjes en lunch per hut op voor
jullie gezin [zie websites van de hutten] x het aantal nachten + een lunchmoment
op de laatste dag. Zorg ervoor dat je GENOEG GELD CONTANT bij je hebt! Je kunt in vrijwel geen enkele hut pinnen. Het kan zijn dat je nog spullen moet aanschaffen thuis. Een goeie rugzak, een lakenzak, drinkflessen? Je kunt voor heel goed en duur materiaal kiezen of wat goedkoper. Daarover geven je in elk ebook tips.

"Kun je in de hutten ook pinnen?" - Agnes

Nee, je kunt in de meeste hutten helaas niet pinnen. Dus neem voldoende cash geld mee!

Vervoer & parkeren

"We hebben geen auto en reizen met het openbaar vervoer. Kunnen we met de bus of trein bij de start van de huttentocht komen?" - Diane

Zeker! Kies dan bij voorkeur voor de Tauplitztocht, de Raurisertaltocht, Wilder Kaisertocht of de Millstätter See-tocht: deze zijn prima te bereiken met het openbaar vervoer. De Kleinarltocht en Hochtkoningtocht zijn ook mogelijk, maar dit zijn iets lastiger met ov te bereiken. Ook de Ötztal huttentocht is me het openbaar vervoer te bereiken, maar deze tocht raden we alleen aan als je eerdere de Raurisertaltocht hebt gemaakt. Houd er wel rekening mee dat bussen in berggebieden niet elke 20 minuten rijden. ;-) In de betreffende ebooks staat een beschrijving hoe je met het openbaar vervoer bij het startpunt van de tocht komt.

"Na onze huttentocht rijden we met de caravan door naar Italië. Kunnen jullie iets vertellen over parkeergelegenheid?" - Joep

Als je voor de veiligste optie wilt kiezen, zorg er dan voor dat je je caravan laat overnachten op een nabij gelegen camping. In de ebooks geven we campingtips.

"Kunnen we de auto met onze vakantiebagage ergens veilig parkeren?" - Joost

Onze ervaring is dat je je auto prima kunt achterlaten op de parkeerplaats aan het begin/einde van de tocht. Leg wel even een kleed over je vakantiespullen. Heb je fietsen of aanhangers? Check dan even of je deze zolang op een nabijgelegen camping kunt achterlaten. Tips voor campings vind je in de ebooks.

"Bij veel huttentochten die ik op internet vind zie ik dat de tochten een verschillende start- en eindpunt hebben. Dit vinden we ingewikkeld. We willen graag een rondje lopen. Kan dat?" - Brigitte

Ja, we snappen het gevoel, wij vinden het ook ingewikkeld. We hebben al ons tochten zo gepland dat de startpunt en het einde op dezelfde plek ligt. Je loop bij vrijwel als onze huttentochten dus een rondje. Behalve bij de Hochkönigtocht; hier hebben we excact beschreven hoe je het beste weer bij de auto kunt aankomen. De route van de Millstätter See-tocht die wij gemaakt hebben, is ook geen ronde, maar kan met een aanvullende wandeling van 2 uur wel rond gemaakt worden.

Aanvullende overnachtingsadresjes

'Hebben jullie tips voor overnachtingsadresjes vóór en na de huttentocht?'

Zeker! In elk ebook hebben we tips opgenomen voor accommodaties in de omgeving: campings, hotels, pensions en appartementen. We hebben ze niet allemaal zelf getest, maar dan heb je in ieder geval een richting.

TIP: Vind je het leuk om bij ons te overnachten in Berghut Apartments in het Raurisertal? Dat kan ook! Je kunt bij ons terecht in de zomer- en winterschoolvakanties. Geniet met je gezin van kindvriendelijke 3- en 4-kamer chalet appartementen in berghutsfeer in het Raurisertal. Naast een eigen appartement staan ook een speekruimte voor kids, de Stube en een heerlijke tuin voor jullie ter beschikking #ontmoeten #inspiratie #bergbeleving

Meivakantie en Herstvakantie

"Wij willen graag in de meivakantie een huttentocht doen. Kan dat?" - Githa

Dat kan, maar heel beperkt. De huttentocht die vanaf 1 mei gelopen kan worden, is de Wilder Kaisertocht. Mogelijk lukt het bij de Millstätterseetocht ook, maar wellicht gaat die pas in het eerste weekend van mei open.

Verder zijn de meeste tochten van half juni/ begin juli tot en met half/eind september te lopen. Er ligt in mei meestal nog te veel sneeuw voor een huttentocht. Wil je hier meer over lezen? We hebben er eerder een blog over geschreven: www.huttentochtmetkinderen.com/tips.

"We willen graag een huttentocht doen in de herfstvakantie, maar daar vinden we weinig informatie over. Hebben jullie een huttentocht die we in de herfstvakantie kunnen doen?" - Pieter

De herfst is in Oostenrijk schitterend met de gekleurde bomen en het kan zo nog 20 graden zijn met een heerlijk zonnetje. Maar er kan op hoogte ook al sneeuw vallen. Dus de meeste hutten zijn eind september/begin oktober dicht. We hebben echter 2 tochten waarbij het mogelijk is om deze in de herfst te doen en dat zijn de Millstätterseetocht en de huttentocht Wilder Kaiser. Informeer echter wel altijd vooraf naar het weer en daarmee samenhangende openingstijden.

Huttentocht met hond maken

"Kunnen we onze hond meenemen op de tocht?" - Piet Hein

We snappen dat het geweldig kan zijn om de huttentocht met hond te doen! In veel hutten is het echter niet toegestaan. Maar... wij hebben een aantal huttentochten gemaakt waarbij er wel mogelijkheden zijn:
- Tauplitz
- Millstätter See
- Raurisertal
- Wilder Kaiser (vanaf september 2024 ivm verbouwing van een van de hondvriendelijke hutten)

Meer info erover vind je in de betreffende ebooks.

We hebben er ook een blog over geschreven: https://huttentochtmetkinderen.com/huttentochten-die-je-met-kinderen-en-hond-kunt-maken

LET OP: een hond moet vooraf aangemeld worden en check bij reservering ook even of de hond op de kamer mag verblijven. En ga ervan uit dat er een beperkt aantal kamers in een hut beschikbaar is [soms maar 1] waar een hond mag overnachten.

Het weer

"Ik lees bij de weersvoorspellingen dat er regen wordt verwacht. Welke sites zijn het meest betrouwbaar betreft het weer?" -Vanessa

Je kunt kijken op www.bergfex.at onder 'Wetter' en dan voer je bij de plaats in die het dichtst in de buurt ligt.

GOED OM TE WETEN: ook het weer in de bergen kan nooit 100% goed voorspeld worden en het weer gaat altijd over die specifieke plaats. Er zijn geen eikpunten in de omliggende bergen, waar het weer altijd sneller veranderd dan in het dal.

"De weervoorspellingen zien er niet zo goed uit. Wat kunnen we het best doen?" -Esther

Dat is inderdaad niet wat je hoopt als je op huttentocht gaat met je gezin. We hebben twee blogs geschreven over het weer. Daarin lees je meer info (ze staan op de website onder 'Tips')

Slechte weersvoorspellingen:
https://huttentochtmetkinderen.com/wat-doe-je-met-de-geplande-huttentocht-bij-een-slechte-weersvoorspelling

Wat te doen bij regen, onweer, mist, kou en sneeuw:
https://huttentochtmetkinderen.com/slecht-weer-huttentocht-bergen

"Hoe kunnen we ons het beste kleden met regen in de bergen?" -Paul

Regenkleding beschermt (enigzins) tegen regen en de verschillende lagen kleding beschermen tegen kou. In de hutten kun je je natte kleding drogen. Zorg ook voor een regenhoes voor je rugzak. Daarnaast kun je je kleding vor de zekerheid in plastic zakken in je rugzak doen.

Zie ook de checklist in je huttentocht ebook.

Lidmaatschappen bergsportvereniging & verzekeringen

"Moet ik voor het maken van een huttentocht een speciale verzekering afsluiten?" - Rick

Dat hoeft niet. Een normale reisverzekering zou voldoende dekking moeten bieden. Mocht je deze niet hebben, dan sluit je die voor vertrek af.

"Moet ik lid zijn van een bergsportvereniging om in een berghut te kunnen overnachten?"

Nee, dat hoeft niet. Je krijgt wel korting bij berghutten als je lid bent van een bergsportvereniging. In de almhutten krijg je geen korting met een bergsportlidmaatschap

"Hoe kan ik lid worden van een bergsportvereniging?"

Wil je meer weten over een lidmaatschap van een bergsportvereniging? • Nederland: nkbv.nl • België: klimenbergsportfederatie.be Het hangt van de tocht en de duurt af of een lidmaatschap financieel gezien loont. Tenzij je het leuk vindt om ook hun magazine te ontvangen, op de hoogte te blijven van bergnieuws én het leuk vindt om de bergsportvereniging te ondersteunen.

Vragen over bestellen ebooks

"Ik heb een ebook besteld, maar niet in mijn mailbox ontvangen." - Femke

Normaal gesproken verloopt het verzenden van het ebook automatisch na bestelling. Soms komt de mail in een spam- of reclamebox terecht. Check deze even als je na bestelling niets ontvangt. Het gebeurt af en toe dat de mail met het ebook helemaal niet aankomt. Dat vinden we vervelend. Stuur ons dan even een mailtje met een bewijs van bestelling en dat emailen we het ebook nog even handmatig naar je toe.

"Als ik in de bestel op de downloadlink klik, krijg ik een foutmelding. Wat gaat er mis?" - Marja

In de mail die je ontvangt, vind je twee groene links waar je op kunt klikken om het ebook te downloaden: een versie met en een versie zonder foto's.

Helemaal onderin de mail zie je ook een link: een produktlink. Waarschijnlijk heb je op deze onderste link geklikt, maar deze functioneert niet. Deze link verschijnt automatisch onderaan de mail; helaas kunnen wij deze 'dode link' niet verwijderen.

"Ik kan niet betalen via de opties die bij de betaalmogelijkheden staan. Hoe kan ik aan het ebook komen?" - Elke

In dat geval kun je ons een mailtje sturen [zie 'contact'] met daarbij vermeld welk ebook je wilt ontvangen. We laten je dan weten hoe je het geld kunt overmaken.

Diversen

"We hebben geen e-reader. Kunnen we dan ook deze huttentochtroute lezen?" - Maaike

Jazeker! De ebook bestaat uit een pfd-bestand, dus je hebt geen ereader nodig om het boek te lezen. Zodra je het ebook besteld, krijg je 'm direct in je mailbox. Je krijgt van ons zoveel een versie met en zonder foto's. Een versie om tijd met z'n alles te bekijken op de computer vol met foto's. En een versie om desgewenst uit te draaien voor op de tocht, zonder foto's.

"We willen graag met z'n tweeën een huttentocht lopen, in september. Kan dat ook?" - Mike

Uiteraard! De tochten zijn ook zeker zonder kinderen heel geschikt om te lopen. Hou er rekening mee dat de netto looptijd voor volwassenen - zonder bepakking en zonder pauzes - 2 tot 4 uur per dag is. Dat is voor een huttentocht niet veel. En misschien dat helemaal genoeg en hou je graag tijd over voor een goed boek?

'Ik vroeg me af of jullie ook ergens GPX bestanden hebben van de tochten?' - Rick

Op dit moment hebben we geen GPX bestanden. We snappen dat je het handig zou vinden, maar zeker als je de beschreven basisroutes gaat lopen, is het niet nodig. Deze hebben we duidelijk beschreven. En hoe leuk is het om samen de route te lezen en wegwijzers te zoeken?

Alle huttentochten in een notendop naast elkaar

null


* Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op de basisroute die wij beschrijven; in de ebooks lees je mogelijkheden om de tochten te verkorten of verlengen.
* Dag langste etappe Huttentocht Ötztal: dit hangt er ook vanaf of je de tocht in 3 of 4 dagen doet. Als je dat tocht in 3 dagen doet, is dag 2 de langste route.

Lager = Matratzenlager = Slaapzaal 

>> Download hier de kieswijzer

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet bij?
  Laat het het ons dan even weten.


Zonnige groet,
Hans & Nel

Huttentocht Tauplitz (Steiermarken)
huttentocht met kinderen Oostenrijk beschrijving ebook Hans en Nel Salzburgerland Kleinarl
Huttentocht Kleinarl

(Salzburgerland)

Huttentocht Millstättersee

(Karinthië)

Huttentocht Raurisertal (Salzburgerland)
Huttentocht Hochkönig

(Salzburgerland)

Huttentocht Lienzer Dolomiten

(Ost-Tirol)

huttentocht Wilder Kaiser 

(Tirol)

Huttentocht Ötztal

(Tirol)

huttentocht-met-kinderen-maken-virgental-oostenrijk-ost-tirol-gezin-ebook-nieuw

Virgental

(Ost-Tirol)