over Hans & Nel

Als wij - Hans & Nel - elkaar leren kennen, delen we onze liefde voor de bergen. Vrijwel alle vakanties brengen we er door. En diezelfde bergen brengen ons op het idee om - met hard sparen - een vakantieappartement in Zwitserland te kopen. Zo kunnen we nog vaker in de bergen zijn.


Wonen en werken in de bergen

Tijdens de vele wandelingen die we in Zwitserland maken, komen we op het idee om voor langere tijd naar de bergen te verhuizen en werken een plan uit. Vijf jaar later wordt deze wens werkelijkheid: in 2009 verhuizen we met onze inmiddels twee hele kleine kinderen naar Oostenrijk om daar een plek voor ontmoeten, inspiratie en bergbeleving te beginnen: deBerghut.com in Rauris. We leren dat je hart volgen niet altijd makkelijk is, dat hobbels nemen erbij hoort en je juist verder brengt.


Onze eerste huttentocht in 2013

Inspireren, ontmoeten en bergbeleving zijn onze kernwaarden en veel dingen die we doen, raken deze waarden. Zo ook de huttentochten met kinderen. We ervaren zelf de kracht van de bergen. Dat gevoel delen we graag. We maken in de zomer van 2013 een eerste huttentocht met onze kinderen. Ze vinden het super! En we realiseren ons dat het uitstippelen en lopen van een route voor ons veel makkelijker is dan wanneer je in Nederland of België woont. Na wat onderzoek blijkt dat er maar weinig documentatie beschikbaar is met info over korte huttentochten, speciaal gericht op gezinnen met kinderen. Daarom zijn wij het gaan doen voor jullie :-).


Ebooks huttentocht met complete route

In elk ebook beschrijven we uitgebreid de routes van de tochten die je met kinderen kunt maken. Daarnaast delen we ook extra weetjes, een paklijst, een reserserveringsinstructie en overnachtingsadressen voor vóór en na de tocht. En we hopen dat veel gezinnen ook genieten van de tochten waar wij veel gezinsplezier aan beleven!


Zonnige berggroet,
Hans & Nel


PS: Ik - Nel - heb, heel eerlijk, soms wel een dubbel gevoel bij het maken van een huttentocht. De nachten in een hut sla ik liever over. Maar de uitzichten en het met elkaar letterlijk bergen verzetten maken alles goed. Slapen doen we thuis wel weer ;-). 

Onze andere initiatieven in de bergen


de Berghut


De Berghut is onze kleinschalige kindvriendelijke gastenaccommodatie (appartementen) voor ontmoeten, inspiratie en bergebeleving in het Rauriserdal. Gezinnen kunnen in de zomer- en winterschoolvakanties in de Berghut verblijven

TIP: de Berghut is een ideaal adresje voor of na jullie huttentocht!


Voordat we de Berghut omtoveren tot appartementen runnen we tussen 2009 en 2016  we de Berghut 7 jaar lang als hotel
We schrijven in 2012 een boek over de eerste jaren van ons avontuur, waarvan er in 2023 een herdruk verschenen is:
Het geheim van de BerghutDroomplekAcademie & Proefhotel

Sinds 2016 begeleiden we  mensen met lef bij het realiseren én behouden van een uniek en succesvolle gastenaccommodatie via DroomplekAcademie.nl.

Daarnaast Nel schrijft in 2020 en in 2023 2 boeken: 

DroomplekGeluk.nl - in 9 stappen naar jouw succesvolle B&B, camping, hotel of vakantiehuis

Dagboek van een Gastvrouw.nl -  Onthullende zoektocht naar goed voor jezelf zorgen in een wereld vol torenhoge verwachtingen


Op de locatie van de Berghut konden mensen tussen 2016 en 2021 hun vertrekdroom een paar weken uitproberen onder onze begeleiding.
In die periode heet de Berghut 'het Proefhotel'Back-to-basic Berghutje

We pachten in ons buurdal een back-to-basic Berghutje die we in de zomervakantie aan gezinnen verhuren en waarin daaromheen gave dingen met teams, ondernemers en ondernemende mensen waaronder de IgloExperience.

Beschikbare kindvriendelijke huttentochtroutes in Oostenrijk

Huttentocht Tauplitz (Steiermarken)
huttentocht met kinderen Oostenrijk beschrijving ebook Hans en Nel Salzburgerland Kleinarl
Huttentocht Kleinarl

(Salzburgerland)

Huttentocht Millstättersee

(Karinthië)

Huttentocht Raurisertal (Salzburgerland)
Huttentocht Hochkönig

(Salzburgerland)

Huttentocht Lienzer Dolomiten

(Ost-Tirol)

huttentocht Wilder Kaiser 

(Tirol)

Huttentocht Ötztal

(Tirol)

huttentocht-met-kinderen-maken-virgental-oostenrijk-ost-tirol-gezin-ebook-nieuw

Virgental

(Ost-Tirol)

'Wat hebben jullie een super e-book ontwikkeld.
Wij hebben daaruit alles geregeld en gedaan en het was geweldig.
De routes en wandelingen met adembenemend uitzicht.
Groot plezier voor jong en oud.
Echt geweldig! Bedankt.'

- Daisy

Kun je niet kiezen?
Koop alle huttentochtebooks als pakket
met 60% korting
voor slechts 76 euro [i.p.v. 189 euro]

huttentocht-met-kinderen-oostenrijk-beschrijving-ebook-route-hans-en-nel-korting