4 Huttentochten die je met kinderen & hond kunt lopen

4 Huttentochten die je met kinderen & hond kunt lopen

'Bij welke huttentocht met kinderen route kunnen we onze hond meenemen?' 

Deze vraag krijgen we regelmatig van gezinnen die een huttentocht in Oostenrijk willen lopen. En al langer liep ik met het idee om een blog te schrijven over 'huttentocht met hond'. Alleen hield ik ook in mijn achterhoofd dat hutten er over het algemeen niet op zitten te wachten om vol met honden te hebben... Dus ik hoop dat niet iedereen nu op een op huttentocht gaat met kinderen én hond. ;-)

Tegelijkertijd: we hebben zelf ook een hond, onze Rambo, die we liever niet thuis laten. En we weten hoe gezellig het kan zijn om je hond mee te kunnen nemen. Dus vooruit: dit zijn onze 4 huttentocht met kinderen routes die ook geschikt zijn om met jullie hond te maken.

huttentocht-met-hond-en-kinderen-in-oostenrijk-1

=> GOED OM TE WETEN
Houd wel met een aantal dingen rekening als jullie met de hond een huttentocht gaan lopen:

  • Meld bij je reservering dat je je hond met wilt nemen.
  • Check bij je reservering ook even waar je verder nog rekening mee moet houden als de hond in de hut verblijft.
  • Houdt rekening met extra kosten
  • Mogelijk heeft een hut slecht 1 kamer waar een hond toegestaan en is de beschikbaarheid beperkt.
  • En zorg ervoor dat je zeker weet dat je hond de te lopen afstanden aankan.

1. Huttentocht met hond: Tauplitz

Hebben jullie nog nooit een huttentocht gedaan, vinden jullie het fijn om met je eigen gezin op een kamer te slapen en/of heb je hele jong kinderen? Dan is de Tauplitz huttentocht in Steiermark een fijne hut. Geen pittige klim op de eerste dag, maar direct al op hoogte beginnen.

In het ebook noemen we ook een hut op de route waar 1 kamer beschikbaar is om met een hond te slapen. Je kunt zelfs 2 nachten in deze hut slapen, zodat je de 2e dag niet met je bepakte rugzak op pad hoeft. Ook relaxt toch?

>> Meer info huttentocht met kinderen Tauplitz

huttentocht-met-hond-en-kinderen-in-oostenrijk-3-1


2. Huttentocht met hond: Raurisertal


Een ware hoog alpine tocht, aan het einde van ons eigen schitterende Rauriserdal. Na zoveel jaar hier te wonen, raken we er nog steeds niet op uitgekeken. 

Zelf hadden we nog geen hond toen we deze huttentocht in Salzburgerland liepen, maar in beide hutten waar je overnacht is een hond toegestaan. Check ook hier even wat de voorwaarden zijn. 

>> Meer info huttentocht met kinderen Rauristertal

3. Huttentocht met hond: Millstättersee

De Millstättersee huttentocht in Karinthië is de eerste tocht waar wij ons hondje me naartoe namen. Hij had het af en toe best lastig, want het zijn flinke afstanden, Daarom helpen we 'm af en toe een handje. Maar het is o zo gezellig. 

In beide hutten tijdens deze tocht is een hond toegestaan. Vinden jullie het fijn om 2 nachten in dezelfde hut te verblijven? Dat kan tijdens deze huttentocht in Oostenrijk ook. Meer info lees je in het huttentocht met kinderen ebook.

>> Meer info huttentocht met kinderen Millstättersee


huttentocht-met-hond-en-kinderen-in-oostenrijk-2-1

4. Huttentocht met hond: Wilder Kaiser

LET OP: Ivm de verbouwing van een van de hutten waar een hond toegestaan is, is deze tocht zoals beschreven weer te lopen na augustus 2024.

De Wilder Kaisertocht die we in 2021 hebben gemaakt, hebben we ook gezellig samen met Rambo gelopen. Niet in alle hutten op de route die we hebben gelopen zijn honden welkom, maar ik heb tijdens het samenstellen van het ebook iets buiten de gelopen route nog een hondvriendelijke hut gevonden. 

Deze huttentocht met je hond kun je zelfs van begin mei t/m eind oktober lopen, dus ook in de Nederlandse meivakantie en herfstvakantie. 

>> Meer info huttentocht met kinderen Wilder Kaiser


En, welke huttentocht met hond wordt het dit jaar?


Zonnige groet,
Nel


Over de schrijver
Hans & Nel wonen sinds 2009 met hun twee kinderen in Oostenrijk (zie www.bergbeleving.com). Ze lopen sinds 2013 elk jaar een huttentocht met hun kinderen in Oostenrijk en stellen deze kindvriendelijke huttentochtroutes beschikbaar aan gezinnen. Sindsdien hebben ze duizenden Nederlandse en Vlaamse gezinnen dit adembenamende avontuur in de bergen laten ervaren op een laagdrempelige manier.