arrow_drop_up arrow_drop_down
7 gezonde tussendoortjes voor op huttentocht
1 mei 2016 

7 gezonde tussendoortjes voor op huttentocht

Regelmatig pauzeren, genieten van het uitzicht én lekker wat knabbelen: dat hoort er ook bij als je een huttentocht met je kinderen maakt. Vooral op een moeilijk moment kan een kleine snack nieuwe energie en zin geven. Welke niet te zware, lekkere, voedzame en gezonde tussendoortjes mogen niet ontbreken in jullie rugzak? We delen onze eigen 7 toppers.

 

1. Zak met noten en rozijnen

Ons favoriete gezonde tussendoortje is een zak vol noten en rozijnen. Walnoten, amandelen, cashewnoten, pecannoten, rozijnen… En dan maken we per wandeldag een zak, zodat er elke dag een zakje leeg mag :-). En nog lekkerder dan uit de winkel: vers van de notenkraam…

2. Gedroogd Fruit

Gewoon fruit neem veel ruimte in beslag in je rugzak, dus gedroogd fruit is een goed alternatief. Abrikozen, pruimen, appeltjes, ananasjes of banaantjes. Liefst zonder toegevoegde suikers. En tegenwoordig kun je in de supermarkt ook repen gedroogd fruit kopen.

3. Muslirepen

Muslirepen zijn er in alles soorten en maten: met noten, fruit, chocola. Met suiker of honing. In de Oostenrijk zijn niet zoveel muslirepen zonder suiker te vinden. Dus als je daar de voorkeur aan geeft, koop ze dan in Nederland. Hans is gek op de repen van Eat Natural; mijn favorieten zijn Nakd-repen (die ook nog eens lactose- en glutenvrij zijn).

 

gezonde tussendoortjes voor op vakantie huttentocht met kinderen

 

4. Een reep pure chocola

Chocola hoort toch ook wel bij huttentochten. En bij voorkeur pure chocola. Lekker, af en toe een stukje.

5. Snackworstjes

Je kunt nergens zoveel worstjes kopen als in Oostenrijk: klein, groot, dik, dun, mild of heet. Onze kids zijn er gek op!

 

gezonde tussendoortjes voor vakantie huttentocht met kinderen

 

6. Druivensuikerlollies

Ook te koop in de Oostenrijkse supermarkt: druivensuikerlollies in verschillende smaken. Het stokje maakt de druivensuiker echt een feestje om te eten. Als je deze niet kunt vinden, kun je natuurlijk ook voor de bekende tabletten van druivensuiker kiezen.

7. Zakjes drinkfruit

Lekker zacht en fruitig: zakjes drinkfruit met 100% puur fruit. De verpakking is flexibel en met een draaidop, dus makkelijk mee te nemen. Waarschijnlijk vind je het in de supermarkt in de schappen met babyspullen. Hier in Oostenrijk is het in ieder geval bij de Hofer en de Billa volop te krijgen.

Zonnige groet,
Nel

 

PS: Jij hebt misschien nog wel een andere supertip.
Wat is jouw favoriet?
Deel ‘m vooral hieronder!

Over de schrijver
Suzanne Kester
Door

Suzanne Kester

op 21 August 2017

Dag Hans en Nel, tijdens onze tochten in Kleinarl en Rauris waren de gedroogde abrikozen echt favoriet. We hadden 3 zakjes en ze wisten dat we 1 zakje per dag hadden. Maar bij iedere stop werd er wel om gevraagd, erg leuk!

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 10 October 2018

Heerlijk, Suzanne! Die gaan er bij ons ook heel goed in.

Reactie plaatsen