Winnaar Huttentocht met kinderen fotowedstrijd
2 min. leestijd

Winnaar Huttentocht met kinderen fotowedstrijd

Winnaar 'huttentocht met kinderen'-fotowedstrijd 2023

Een recordaantal inzendingen voor de 6e editie van de 'huttentocht met kinderen'-fotowedstrijd 2023! We ontvingen zo'n 200 foto's van vele gezinnen die in 2023 een huttentocht met hun gezin in Oostenrijk hebben gelopen.


De mooie verhalen bij verschillende beelden, de ontroerende foto's, de overwinningen, barre weersomstandigheden trotseren (en evengoed terugkijken op een fantastische huttentocht). Petje af. Voor ons zijn jullie allemaal winnaars!


huttentocht-met-kinderen-maken-in-oostenrijk-2023-fotowedstrijd-fotos


Uit al het moois hebben we 5 foto's geselecteerd  en deze foto heeft de meeste stemmen gekregen via onze socials Facebook en Instagram:


Zon, sneeuw en gletsjermeer - inzending van moeder Marian. Ze vertelde dat het voor hen een geweldig moment was bij dit gletsjermeer, in de zon en middenin de sneeuw. Zeker nadat ze de dag ervoor,  samen met enkele andere gezinnen die zet onderweg hadden ontmoet, de dagroute door de sneeuw getrotseerd hebben.


Winnaar 'huttentocht met kinderen'-fotowedstrijd 2022

Wauw, wat een enorm aantal schitterende foto's hebben we ontvangen voor de Huttentocht met Kinderen-fotowedstrijd 2022. We ontvingen de afgelopen 2 maanden bijna 140 foto's van ruim 50 gezinnen. Ontzettend leuk! 

Dit is een greep uit de inzendingen:
Genomineerden

Uit alle inzendingen hebben we een top 4 foto's geselecteerd waar via onze Facebook en Instagram pagina van Huttentocht met kinderen op gestemd kon worden. 

Het ging om de volgende foto's:

1. Mountainmeisje
2. Avondlicht
3. Familieklim
4. Bergmeer

Bij elkaar is er zo'n 150 keer gestemd.
Winnaar

Er is 1 foto die met een overgroot deel van de stemmen heeft gewonnen en dat is Mountainmeisje. 

De foto is gemaakt door mama Marieke en dochter Vajèn (7 jaar) staat op de foto. Samen hebben ze deze zomer de Lienzer Dolomieten huttentocht met kinderen-tocht in Ost-Tirol in Oostenrijk gelopen. De foto wordt niet alleen een mooie foto gevonden; de foto spreekt ook enorm tot de verbeelding. Diverse stemmers vertellen wat de foto oproept bij hen:

Daniëlle: 'Een mooie 'open' foto van een jong meisje op haar avontuur in de wijde natuur.'

Amadee: 'Vanwege mooie compositie waardoor je verder gaat kijken. Je ziet het pad liggen wat het meisje nog voor de boeg heeft maar toch voorop wil lopen als gids, heel herkenbaar. Je wordt echt de foto ingezogen.' 

Alet: 'Wat maakt deze foto je nieuwsgierig...!

Mariëlle: ‘(..) Het kleine meisje met haar rugzak gaat dapper op weg, haar avontuur te gemoed en ze heeft geen idee waar het eindigt!

Jacolien: 'De majestueuze bergen en het kleine meisje... Prachtige foto! Groter contrast is er bijna niet.' Marion: 'Geweldig krachtige foto van een jong meisje met nog een levenspad voor zich vol met avonturen.'


 


Marieke en Vajèn, heel erg gefeliciteerd met de 1e prijs!
Het Huttentocht met kinderen-pakket komt naar jullie toe! 


En natuurlijk nog een felicitatie van ons voor de andere 3 genomineerden: 

  • Familieklim van Marieke (2e plek)
  • Avondlicht van Laura (3e plek) 
  • op de voet gevolgd door Bergmeer van Martha.


Verder willen we de ruim 50 gezinnen die bijna 140 foto's hebben ingezonden ontzettend bedanken!

Het was een genot om alle foto's te zien en verhalen te lezen. 


Zonnige berggroet,
Hans & Nel

Over de schrijver
Hans & Nel wonen sinds 2009 met hun twee kinderen in Oostenrijk (zie www.bergbeleving.com). Ze lopen sinds 2013 elk jaar een huttentocht met hun kinderen in Oostenrijk en stellen deze kindvriendelijke huttentochtroutes beschikbaar aan gezinnen. Sindsdien hebben ze duizenden Nederlandse en Vlaamse gezinnen dit adembenamende avontuur in de bergen laten ervaren op een laagdrempelige manier.