Update sneeuwsituatie huttentocht met kinderen-routes 2021
25 juni 2021 

Update sneeuwsituatie huttentocht met kinderen-routes 2021

Update d.d. 22 juli

LET OP: informeer altijd bij vragen bij de hut die je geboekt hebt.
De info die we delen in dit blog is een extra service,
maar wij zijn niet altijd op de hoogte van de lokale weers- en seizoens-omstandigheden.
Na boeking is de berghut je eerste aanspreekpunt. 

Er lag lang nog aardig wat sneeuw op diverse huttentochtroute vanaf zo’n 1900 meter. Afgelopen winter is er overall niet eens zo heel veel sneeuw gevallen. Maar het is lang koud geweest in het voorjaar met best wat neerslag. Wat betekent dat voor het lopen van de huttentochten? We praten je even bij.

Zeker voor de gezinnen die in de eerste 3 weken van juli een van ‘onze’ huttentochten in Oostenrijk gaan doen (gezinnen uit Vlaanderen en uit de regio Noord en Midden Nederland), kunnen op de Raurisertaltocht en de Ötztaltocht nog wat sneeuwvelden tegenkomen.

Lees hieronder meer over de huidige sneeuwsituatie per huttentochtroute.

 Huttentocht met kinderen maken in Oostenrijk gezin familie zomervakantie wandelen tips route beschrijving

 

Hier onder lees je de actuele situatie; voor de Raurisertal- en Ötztal huttentochten worden de sneeuwvelden elke dag minder en wordt de situatie elke dag beter!

 

-> Huttentocht Tauplitz, Kleinarl, Hochkönig, Lienzer Dolomieten, Millstättersee

De gehele route is te bewandelen.

 

-> Huttentocht Raurisertal*

De huttentocht in het Raurisertal heeft vanwege de hoogte van de route momenteel nog te maken met sneeuwvelden.

  • Aan het einde van de eerste wandeldag is er nog 1 klein sneeuwveld te vinden waar je overheen moet. Let goed op en neem wandelstokken mee!
  • De 2e overnachtingshut is inmiddels via de in het boek beschreven route bereikbaar. Je moet enkele sneeuwstukken oversteken.

 

-> Huttentocht Ötztal*

De route op dag 2 zoals beschreven in het ebook kent op dit moment nog wat sneeuwvelden, maar deze worden elke dag minder.

 

*LET OP: Zorg voor altijd goede schoenen en wandelstokken
Zorg – zoals altijd – op alle huttentochten voor wandelschoenen met een goed profiel voor grip [geen sneaker-achtige schoenen]. En wandelstokken zijn naar verwachting t/m de 3e week van juli absoluut gewenst in verband het oversteken van sneeuwvelden. Op sommige van de huttentochten zijn ze altijd wenselijk.

Zonnige groet,
Nel

Over de schrijver
Liesbeth
Door

Liesbeth

op 23 June 2019

Dag Nel en Hans, we hebben reeds de eerste hut van de Rauristalroute geboekt alsook de tweede hut voor de dagen 5 en 6/7. Bedankt voor jullie bericht, we vinden dit super dat jullie ons op die manier op de hoogte houden. Zelf hadden we hier helemaal niet aan gedacht. We wachten jullie bericht van woensdag met spanning af. Gr. Liesbeth en Youri en kinderen

Thomas & Mieke
Door

Thomas & Mieke

op 23 June 2019

Zelfde situatie bij ons. We wachten het bericht van woensdag af. Zijn er alternatieven voor de eerste overnachting? Of is de verwachting dat tegen 10/7 het meeste zal weg zijn?

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 29 June 2019

Hi Thomas en Mieke, ik verwacht dat jullie 10 juli wel naar boven kunnen. Stokken kunnen handig zijn. Veel plezier! Zonnige groet, Nel

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 29 June 2019

Heel graag, gedaan, Liesbeth en Youri! Zou houden de routes begaanbaar, hebben we gehoord, dus we verwachten geen grote problemen. En hou inderdaad de update in de gaten. Zonnige groet, Nel

Fam Nuvelstijn
Door

Fam Nuvelstijn

op 23 June 2019

Hoi Nel en Hans, Wij gaan van 12-16 juli in het Raurisertal lopen en hebben inderdaad ook die hutten geboekt. we horen graag het vervolg.... Groet Familie Nuvelstijn

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 29 June 2019

Leuk dat jullie de tocht ook gaan lopen! Houd de update inderdaad in de gaten. Zonnige groet, Nel

Susanne
Door

Susanne

op 25 June 2019

Ik las vorige week nog ergens iets over de sneeuw die overal nog lag en krabbelde al op m'n hoofd. Hoe kom ik er achter of wij daar last van hebben? Dus super jullie blog! Nu nog wel dus, maar onze tocht staat gepland van 26-29 juli, Rauristal. Alles is geboekt. Goede hoop dus dat het dan weg is. Al klinkt 'hut nog niet bereikbaar' nog best ernstig. We houden jullie updates in de gaten. Dank alvast hiervoor!

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 29 June 2019

Graag gedaan, Susanne! Tegen de tijd dat jullie gaan verwacht ik geen problemen mee, maar hou het blog inderdaad in de gaten. Zonnige groet, Nel

Rieneke Van ‘t Ende
Door

Rieneke Van ‘t Ende

op 30 June 2019

Bedankt voor de update, heel fijn. We kijken erg uit naar onze eerste tocht (Kleinarl).

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 6 July 2019

Graag gedaan, Rieneke! Heel veel plezier.

Ann Depoorter
Door

Ann Depoorter

op 11 July 2019

wij ook :-)

alexaner van Halteren
Door

alexaner van Halteren

op 4 July 2019

goedemiddag, we gaan volgende week 10-13/07 Rauristal tocht lopen, wat denken jullie van de condities, de weersvoorspellingen zijn wat tegen strijdig

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 6 July 2019

HI Alexander, hou vooral de voorspellingen goed in de gasten. Er kan vaak in een paar dagen nog wat veranderen. Bij twijfel even informeren bij de Touristoffice in het dorp. Veel succes met de voorbereidingen! Zonnige groet, Nel

Liesbeth
Door

Liesbeth

op 6 July 2019

We zijn gisteren naar het Niedersachsenhaus gewandeld en de sneeuwvelden op het laatste stuk waren wat lastig voor onze jongste zoon (7j en een heel klein hartje ?). Deze ochtend zijn we er terug langs gemoeten en had hij er al meer vertrouwen in. Heerlijke tocht!

Hans & Nel
Door

Hans & Nel

op 6 July 2019

Wat goed dat je dit even deelt, Liesbeth. Veel plezier de komende dagen nog! Groetjes, Nel

Fam Nuvelstijn
Door

Fam Nuvelstijn

op 7 July 2019

Dag Leisbeth, Hoe was het weer? en wat hadden jullie aan qua kleding? Groet familie Nuvelstijn

Fam Nuvelstijn
Door

Fam Nuvelstijn

op 7 July 2019

Dag Liesbeth, Hoe was het weer? en wat hadden jullie aan qua kleding? Groet familie Nuvelstijn

Liesbet Dauwen
Door

Liesbet Dauwen

op 3 August 2019

Hallo, wij vertrekken 13 augustus op hutten tocht Raurisertal. We zien nogal frisse temperaturen daar in Rauris, kunnen jullie even een correcte update geven, en hoe snel kunnen de frisse temperaturen omslaan naar wat warmere, want mijn man is een beetje een koukleum en ziet de tocht niet meer zo goed zitten, spijtig genoeg :)

Reactie plaatsen

arrow_drop_up arrow_drop_down